Kinuskinen pannacotta, tämä versio oli todella helppo tehdä, mutta en nyt ihan siitä pannacotasta tiedä. Maku kuitenkin täydellinen, sillä rakastan itsetehtyä kinuskia.
Kinuskinen pannacotta -ohje
1 dl fariinisokeria
2 dl kermaa
Keitä kinuski sokerista ja kermasta, noin 10-15 min. Valion sivuilla (jonne alempana linkki), ohjeena oli, että pienen kinuskipisaran pudotettua viileään veteen ja sen jähmetyttyä heti, kinuski on valmista. Oikeassa ohjeessa on 3/4 dl fariinisokeria, mutta kinuskista tulee tummempaa, mitä enemmän fariinisokeria siihen laittaa. Normaaliin kakunpäällyskinuskiin laitan kerman ja fariinisokerin suhteessa 2 dl / 2 dl.
2 dl turkkilaista jugurttia.
0,5 tl vaniljasokeria
Sekoita jäähtynyt kinuski ja turkkilainen jugurtti hyvin, tasaiseksi seokseksi. Kaada tarjoiluastiaan ja laita jääkaappiin odottamaan. Itse päätin käyttää häälahjaksi saamiamme uusia rakkauksiani, Iittalan Essencen maljoja. Puolituntiakin riittää helposti saamaan seos jämäkämmäksi ja tukevaksi, uskon jopa 15 minuutilla selviävän. Tästä "pohjasta" ei millään saa yhtä jämäkkää tavaraa, kuin liivatteella tehdystä pannacotasta, mutta helppo tätäkin on lusikoida.
Päälle noin 0,5 dl Valion mustikkakeittoa per annos.
Itse laitoin mustikkasoppaa ihan summassa ja lisäsin kaveriksi vielä muutaman marjankin. Nämä siis lisäsin vasta juuri ennen tarjoilua. Todella helppoa, sopivan makeaa. Marjat ja marjakeitto raikastavat kummasti kinuskista jugurttia, joka ei kyllä itsessäänkään ole liian makeaa.
Rakastuin suunnattomasti tähän kinuski-jugurtti-yhdistelmään, sitähän voisi vaikka iltapalaksi popsia! Kun eikös jugurtti ole melko terveellinen valinta..
Että ei muuta kun herkuttelemaan!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti