sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Talvihäiden kukat


Yksi pahimmista päänvaivoistani häiden osalta on kukat. En ollut muodostanut niistä ongelmaa, ennen kuin tajusin, että niitä on pakko olla. Kaikkialla lukee, että morsiuskimppu on morsiammen tärkein asuste, ja että kukat ne ovat jotka tunnelman luovat. Vai niin, no kai meillekkin sitten jotain speciaalia.
Koska teemavärinämme on lila, purppura ja melkeimpä kaikki violetin sävyt (paitsi ne kylmän sinertävät) tulee kimppunikin olla jotain sitä luokkaa. Kukat tilaamme Nokialta, niin muutimme siis tänne Pirkanmaalle pakoon Jyväskylän huonoja työllisyystilanteita ja lähemmäs sukuani. Onneksi, sillä löysimme unelmiemme kodin ja työelämään täällä pääsimme molemmat jo ennen joulua. No mutta niihin kukkiin. Kukat tilaamme siis Nokialta KukkaPutiikki nimisestä kukkakaupasta, joka on aivan nokian keskustassa. Lueskelin netistä häät.infon keskustelupalstoja ja päädyin hakemaan kukat läheltä. Ja pakko myöntää, tulee mitä tulee, niin myyjä vaikutti mukavalta, osaavalta ja minulle tulikin kaikin puolin hyvä tunne putiikissa käynnin jälkeen.

Hommaamme siis häihin morsiuskimpun, heittokimpu, sulhon vieheen ja yhden kukkaistuksen pöytään johon ruuat tulevat tarjolle. Uskon tämän riittävän, sillä kyseessä on kuitenkin helmikuun alku ja TALVIHÄÄT. Luotamme talven taikaan, kynttilöiden lämpöön ja pöytiin tuleviin teeman mukaisiin koristuksiin. Niin monelta kun olen muutenkin kuullut, ettei kukaan koskaan edes muista missä tai millaisia kukkia on ollut koristeina.

Itse vihkitilaan ei tule kukkia, ja jos pakkaset paukkuu kolmissakymmenissä, ei tule myöskään morsiuskimppua. Mutta hääkuvat otetaan ulkona, niin sinne olisi hienoa saada kimppu mukaan, edes osiin kuvista.

Heittokimppu ostetaan sen takia, kun äitini haluaa kuivattaa ja säästää kimppuni. Toki ymmärrän, koska olen ainut tyttö joka perheessämme on. Ainutlaatuinen muisto ja kokemus. Itse en niin kimpun kuivattamisesta perusta. Se jää kuitenkin vaan jonnekkin lojumaan ja menee rikki. Näin kävi valitettavasti tyttäremme syntymäkimpuille.

Sulhanen on ainut joka saa vieheen, sillä bestmaneille olemme hommanneet samanväriset kravatit, ne saavat riittää tuomaan yhtenäisyyttä. Kyllä varmasti kaikki sitten tajuavat, että he ovat juurikin parhaitamiehiä. Myöskään siis kaasoille ei tule omia kimppuja. Heidät tunnistaa violeteista juhlamekoistaan ja kauniista kampauksistaan.

Kukat maksavat paljon enemmän talviaikaan ja vievät melkoisen siivun bundjetista. Valitettavasti sitäkin kun on mietittävä näin vastavalmistuneena, äitiyslomalta työelämään palanneena. Säästöt eivät ole hirmuiset.

Myös pöytien kukkia mietimme, mutta laitamme kukkien sijaan kynttilöitä ja kuivatettuja valkoisia oksia koristeeksi. Uskon niiden riittävän. Pitähään pöytään mahtua myös kattaus viinilaseineen, karahveineen ja vesikannuineen.

Kukka-asetelma tehdään kuitenkin pöytään, johon ruuat laitetaan tarjolle. Puolestaan juomapöytä jää ilman. Niihin lisäämme mukaan hurrikaaneihin laitettavat kivet ja kynntilät. Ne näyttävän mielestämme oikein juhlavilta ja kauniilta.

Laitankin tähän muutaman kimpun kuvan joita floristillemme myös näytämme. Hänen puheilleen palaan jälleen ensi viikolla.

 







kuvat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti