perjantai 25. tammikuuta 2013

Mitä on jo tehty, mitä on tekemättä..


Lista alkaa lyhentyä:

 

Hääpaikka

·         varattu hyvissä ajoin vuonna 2011 jouluna

Vihkipaikka

·         emme kuulu kirkkoon, joten kirkkoa ei tarvinnut varata

·         vihkiminen suoritetaan juhlapaikan pihapiirissä aitan päädyssä

Vihkijä

·         koska pappia ei tarvita, on siviilivihkiminen meille se vaihtoehto. Suunnittelimme keväällä 2012, että maistraatista kysymme. Onneksi sukulaiset olivat viisaampia ja neuvoivat kysymään perhetuttavaltamme, joka on tuomari. Saimme siis vihkijäksi varmistettua syksyllä 2012 tuttavamme, joka tuntee allekirjoittaneen lapsuudesta lähtien. Ihanaa, henkilökohtaista.

Majoitukset

·         Majoitukset tarvitaan sillä häämme ovat kaksipäiväiset juhlat. Tai ei häämme, mutta viikonloppuna juhlitaan tyttäremme 1-vuotista taivalta. Majoitukset löytyvät kaikki myöskin juhlapaikalta. Oli harvassa paikat, jossa keskisuomen alueella pystyy talvisaikaan majoittamaan yli 40 henkeä.

Teema

·         teemana on itse talvi. Mutta ajatuksia jotka ovat kantaneet läpi suunnittelun, ovat olleet; tuli, pimeys, violetti, hopea ja valkoinen.

 

Hääpuku

·         ostettu elokuussa morsiusgalleriasta. Löysin puvun jo toukokuussa, mutta siellä se odotti minua vielä henkarissa elokuussakin. Se oli rakkautta ensi silmäyksellä ja varmuutta toisella sovituksella. Välissä ihailin monia muitakin pukuja, mutta kyllä tämän oli minulle tarkoitettu tulevaksi. Pukua ei tarvinnut muokata laisinkaan. Pituus ja koko muutenkin olivat kuin suunniteltu minulle.

Sulhasenpuku

·         pohdimme monia vaihtoehtoja, mutta päädyimme mustaan pukuun. Juhlavuutta asuun luo liivi ja kaulaan laitetta dumbo (vai mikä lie se nyt onkaan nimeltään). Puntteja pitäisi vielä saada viimeisen viikon aikana lyhennettyä.

Morsiusneidon vaatteet

·         Morsiusneidolle ollaan löydetty ihana väriin sopiva violetti juhlamekko, jota koristamassa on upea ”turkisbolero”. Tähän kokonaisuuteen mukaan valkoiset sukkahousut ja toppahaalari!

Kaasojen puvut

·         Kaasot yhdessä päättivät pukeutua saman väriseen noudattaen violettia teemaväriä. Olen oikein iloinen ja kiitollinen tästä. Jokainen heistä hommasi itse pukunsa ja maksoi myös ne itse. Yhdelle teetettiin pitkä iltapuku, yksi osti pitkän pukunsa Saksasta ja kolmas tilasi internetistä. Jokainen löysi pitkän puvun ja itselleen mieluisan. Tämä hyvä.

Bestmanien vaatteet

·         Bestmanit pukeutuvat tummaan pukuun, jokainen omaansa, jonka ovat omistaneet jo ennestään tai ostaneet juhlia varten. Kravatit bestmaneille ostimme, jotta jokaisella on samanlainen. Violettiä tietenkin (ja mätsää muuten täysin morsiamen käsilaukkuun)

Appien ja anoppien pukeutuminen

·         He vieraiden lisäksi ovatkin tästä kaikkein eniten stressanneet. Jokainen on kuulemma jotain löytänyt. Toinen anopeista ainakin löysi kauniin mustan mekon ja pitkän jakun.

Morsiammen asusteet ja kengät

·         ensimmäinen hankinta häihin oli juhlapaikan varaamisen jälkeen morsiamen käsilaukku ja panta. Panta toivottavasti on vielä tallessa, mutta käsilaukku on ollut joka päivä esillä, kun siihen on verrattu erinäisiä hankintoja. Väri on niin kauniin violetti, syvä ja juhlava.

·         Kengät löytyivät Haloselta, sopivan matalalla korolla varustettuna. Satiinia tietenkin.

·         Toiset kengät ulkona tapahtuvaa vihkimistä varten löysin viime viikolla vahingossa Helsingistä, nekin väriltään oikeat. Kovasti yritin etsiä valkoisia talvisaappaita, mutta toisin kävi.

·         Viitta tuli ompelijalta pari viikkoa sitten, sen päälle pukemista odotan kuin kuuta nousevaa!

·         Korut ovat vielä hieman epäselviä. Käsikoru on, sillä sain haluamani Kalevalan Vanamo korun valmistumislahjaksi. Korvakorut ovat kihlauksen vuosipäivälahja ja kaulakoru joko anopilta lainattava tai oma joulujuhliin ostettu. Näihin en siis ole rahallisesti panostanut vain häitä varten.

·         Sukkanauha on kesällä 2011 häistä sulhon nappaama ystävänsä vanha. Tällä siis saadaan ainakin sininen ja vanha vedettyä yli listasta?

·         Hääpuvun alle piiloon jäävä asukerta on vielä ostamatta!!!

·         Sukkahousut ja vara-sellaiset on jo kotona.

 

Bussikuljetus

·         juhlaa varten varasimme bussikuljetuksen jotta Tampereelta tulevien vieraiden ei kaikkien tarvitse tulla omilla autoilla. Bussi on 16 hengen pikkubussi, jossa toivottavasti on tunnelmaa molempiin suuntiin matkatessa.

Kyydit

·         olemme suositelleet ystäviämme ottamaan kimppakyytejä, jotta kaikkien ei tarvitse ajaa keskelle metsää pimeillä metsäteillä. Etenkin kun kaikki asuvat melko lähekkäin

Bändi

·         Bändin tosiaankin saimme häälahjana sulhasen enolta. Kuuntelimme hieman heitä netin kautta ja en voi kyllä muuta sanoa kuin JES! Kaunis ääni naissolistilla ja useamman miehen pumppu taustalla soittamassa, kelpaa. Mukana on myös saksofoni!

Musiikkilistat

·         niitä rakennamme viikonloppuna. Bändin soittolistat ovat selvät kyllä, mutta taustalle soiva musiikki täytyy vielä kasa soittolistaksi, jota voi sitten soittaa juhlapaikan kaiuttimista.

 

Jahas, lisää listaa myöhemmin. Nyt loppui ruokatunti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti