keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

5kk ja kitinää

Miettiäppä omaa elämää, kun haluaisi niin kovasti tutustua kaikkeen uuteen, nähdä ja kokea niin paljon, niin pian. MUtta sitten et pystykkään liikkumaan. Pää painaa ja mitä tahansa yrittää, niin aina päätyy mahalleen. Söpöltähän se näyttää luontodokumenteissa, kun seurataan pieniä nellakarhuja tai kirahvin poikasia. Mutta kyllä se pistäisi isompaakin ihmistä ketuttamaan, jos ei eteenpäin pääse.

Kotoa siis löytyy tällä hetkellä 5kk ja viikko ikää omaava tytöntyllerö, jolla on tämä vaihe elämässään. Hän on oppinut jo kääntymään mahalleen, mutta ei vielä siitä takaisin selälleen. Mitäpä äiti tekee päivät pitkät; kääntelee vauvaa. Korostaisin: kovaa kiljumaan oppinutta vauvaa. Sanoisinko, että tähän mennessä ensimmäinen kerta kun välillä päivisin oikeasti jopa ärsyttää. Tutkailtiin ikeniä ja todettiin, että tämän liikkumattomuustuskailun lisäksi neidillä todellakin on aihetta ikenien kutinaan, sillä sieltä kuultaa läpi jo kaikki ylärivistön hampaat. Voi sitä itkua kun ne sieltä lähtee puhkeileen. Ja voi äidin nännejä. Neiti siis on edelleen täysimetyksellä.

Kyllä tässä alkaa jo pikkuhiljaa miettiä sitä, kuinka korvaamatonta on päiväkotien merkitys lapsen virikkeellisyydessä. Itse kun tuntuu, että ideat alkavat nyt jo loppumaan. Toki se on helpompaa sitten kun lapsi istuu, tai konttaa, tai kävelee. Tarvitsee vain juosta perässä ja vahtia, hiki hatussa (ja tietysti miettiä sitä, kuinka helppoa nyt on, jälkiviisaana). Nyt kun tarvii vielä yrittää arvuutella mitä neiti yrittää tavoitella, mitä hän mahtaisi haluta tehdä ja mikä ihme on ongelmana kun kitinää jatkuu toista tuntia putkeen. Päiväkodissa on ammattilaisia. Sieltä lapsi saa joka päivä suunniteltua ohjelmaa ja kaiken kukkuraksi oman ikäistensä seurassa. Neitimme tulee menemään siis vuoden iässä tarhaan, mikäli oma työtilanteeni näyttää laisinkaan valoisalta. Tarkoituksena Päästä vuodenvaihteessa mukaan työelämään ahertamaan. Tekemään hieman rahaa sukanvarteen, jotta kelan äitiysrahat olisivat edes hieman paremmat.

Luotan kovasti siihen, että pian neiti osaa pyöriä jo ympäri mahan ja selän kautta. Tai edes akselinsa ympäri navalla ollessaan. Sekin helpottaisi kovasti sitä, kun tuttia heitetään koko ajan vain kauemmas. Josko syys-lokakuulla oltaisiin taas jo hieman edistyneempiä, niin on hyvä sitten saksan bomballe esitellä uusia taitoja.

Tiedossa on ehkä LOMA LOMA LOMA!!!

1 kommentti:

  1. Hei nyt alat päivittää tätä blogia!! Kuvia tein uudesta kodista <3 Kohta nähdään onneks!

    VastaaPoista